ניתוח שאיבת שומן ומטרתו:

ניתוח שאיבת שומן הינו אחד הניתוחים השכיחים והמבוקשים בכירורגיה הפלסטית, ומטרתו המרכזית היא לסייע ביצירת עיצוב הרמוני, חלק ואסתטי של קווי המתאר של הגוף.

במהלך הניתוח מתבצעת הסרת שומן מאזורים הבולטים מעבר לקווי המתאר האסתטיים של הגוף אשר אינם מגיבים לדיאטה. בין האזורים הללו ניתן למנות למשל את אזורי המותניים, הירכיים, הברכיים, שיפולי הבטן, הזרועות והצוואר.

יש להדגיש כי שאיבת שומן יעילה בעיקר בהשמנה מקומית. הניתוח אינו תחליף לדיאטה וכאשר ההשמנה הינה כללית ונרחבת, שאיבת שומן אינה מעשית ואינה יעילה.

מהלך הניתוח:

ניתוח שאיבת שומן מבוצע דרך חתכים זעירים ואינו משאיר בדרך כלל צלקות. דרך חתכים אלו מוזרקת תמיסה נוזלית, ולאחר מכן מתבצעת שאיבת השומן באמצעות צינורית/קנולה המחוברת למכשיר ואקום. במהלך הניתוח נעשה שימוש במכשירי שאיבה שונים אשר נעזרים במתמרים המשחררים בקצה הקנולה /צינורית אנרגיה, כדוגמת אנרגיה של גלי רדיו פריקוונסי, אולטרסאונד, לייזר ועוד. זאת על מנת להפוך את תאי השומן לזמינים יותר לשאיבה וכן לסייע בהתכווצות העור.

למרות החתכים הקטנים, מבחינה פיזיולוגית מדובר בניתוח גדול שיש לו השלכות רבות על מנגנוני הקרישה של הגוף ועל איבוד דם, על משק המלחים והנוזלים, וכן על מערכות הלב והראות. לכן, על מנת שלא לסכן את המנותח/ת אנו מוגבלים בכמות השומן אותה ניתן לשאוב בניתוח אחד.

ניתוח שאיבת שומן מבוסס על יכולת העור להתכווץ למימדים החדשים אותם אנו יוצרים – תכונת האלסטיות של העור היא אשר מסייעת לכך שלא יישאר עור מדולדל לאחר השאיבה. יחד עם זאת, במידה וקיימים עודפי עור והעור אינו אלסטי, יש צורך בנוסף לשאיבה לכרות את עודפי העור.

ההתנהלות לאחר ניתוח שאיבת שומן:

לאחר הניתוח יש צורך לחבוש את האזורים בהם התבצעה שאיבת שומן במשך מספר שבועות. החבישה נעשית באמצעות מחוך אלסטי ייעודי אשר מסייע בהגבלת הדימומים והבצקות, וכן מסייע לתהליך התכווצות העור.

התוצאה הסופית של שאיבת השומן מבוססת על הריפוי הפנימי של רקמת השומן ועל תהליך התכווצות העור. ולכן את התוצאה הסופית ניתן לראות בצורה מיטבית לאחר כשישה חודשים.