ככירורג פלסטי, אני מתבקש לטפל פעמים רבות בנגעים עוריים שונים. כשהטיפול עצמו מתבצע בהרדמה מקומית.

את הנגעים העוריים ניתן בין היתר לסווג לנגעים שפירים, נגעים גידוליים, נגעים החשודים כגידוליים ולכאלה החשודים כבעלי פוטנציאל להפוך לגידוליים.

נגעים בעור החשודים כגידוליים:

בכל מקרה בו יש חשש כי הנגע העורי הוא גידולי או עלול להפוך לכזה, חייבים להסיר את הנגע עם שוליים בריאים ולשלוח לפתולוג מומחה. ככלל, לא מקובל בכירורגיה הפלסטית לבצע פעולה של צריבה בנגעים עוריים שטיבם אינו ברור. מה גם שהדבר לא נותן תוצאה אסתטית. לכן, יש תמיד לשלוח את הנגע לבדיקת פתולוג, אשר יודע להעריך גם אם הנגע נכרת בשלמותו.

נגעים שפירים בעור:

ישנם נגעים שפירים רבים בעור, וחלקם גורמים לפגיעה אסתטית. בין סוגי הנגעים ניתן למנות למשל את הציסטות- הגורמות לגבשושיות שעלולות לגדול או להזדהם, ואותן יש לכרות בשלמותן. כן ניתן למנות את הקסנטלזמה, שהינה משקע זהוב של כולסטרול  המצטבר בדרמיס סביב העיניים. בנוסף לכך, ניתן לציין למשל גם את הימצאותם של גושים שומניים, שהינם לרוב שפירים, אשר נוטים להופיע במקומות שונים בגוף כמו הגב, הגפיים והפנים. הגושים השומניים הללו עלולים להופיע בגדלים שונים והסרתם נעשית באמצעות ביצוע של חתך בעור, או בשאיבת הגוש דרך חתך קטן.

על אף השימוש בטכניקות עדינות, כריתה של כל נגע משאירה סימן מסוים. גורמים רבים משפיעים על טיב הסימן, בין היתר גם הנטייה האישית של כל מטופל.

לאחר סיום הניתוח והסרת הגידול או הנגע העורי חשוב מאוד להקפיד ולעקוב אחר הוראות המנתח, זאת לשם השגת תוצאה מיטבית של הטיפול.