ניתוח הרמת חזה נועד לסייע בתיקון מצב של חזה נפול. באמצעותו ניתן לעצב את השד ולהעלות את הפטמה והעטרה אל מעל לקפל התת-שדי.

ישנן מספר סיבות עיקריות הגורמות לתופעה של נפילת השדיים. הראשונה הינה היווצרות של עודף יחסי של העור (מעטפת), לעומת נפח רקמת השד. מצב זה נגרם לרוב בשדיים כבדים, עקב משקל רקמת השדיים המותח את העור ומפיל את השד. בשדיים לא כבדים נוצרת לעיתים הידלדלות של רקמת השד, כתוצאה למשל מירידה דרסטית במשקל, או בעקבות  הריונות ושינויים הורמונאליים.

מהלך ניתוח הרמת חזה:

ניתוח הרמת חזה אורך לרוב בין שעתיים וחצי לשלוש וחצי שעות והוא נערך בהרדמה כללית. מהלך הניתוח משתנה ומתבצע בהתאם לגורם לנפילת השד – כך שלעיתים ניתן להשתמש ברקמת השד הקיימת, לעצב ולמקם אותה מחדש ולאחר מכן להוציא את עודפי העור. ולעיתים בטרם הוצאת עודפי העור נדרש גם להוסיף שתל סיליקון אשר מסייע בעיצוב השד ומעניק לו נפח.

במהלך ניתוח הרמת חזה רקמת השד התת עורית מעוצבת, הפטמה והעטרה מוגבהות אל מעל לקפל התת- שדי ומוסרים עודפי העור. כמו כן, בטכניקות הניתוחיות השונות אשר נהוגות בניתוח הרמת חזה נעשה שימוש בסימנים אשר מסמנים את מיקום ואורך החתך. הסימונים הללו נקבעים על פי מידת הנפילה, גודל החזה וכמות העור שנדרש להוציא. כאשר עודף העור מועט יחסית, ניתן להסתפק בביצוע חתך סביב העטרה בלבד. במידה וקיים עודף עור רב יותר נדרש בנוסף לכך לסמן סימן מהעטרה לקפל התת שדי, ולעיתים יש להוסיף גם סימן בקפל התת שדי. סימנים אלו לרוב הולכים ומיטשטשים עם הזמן.

ניתוח הרמת החזה הינו מהמורכבים בכירורגיה של השד כיוון שמבוצעות במהלכו פעולות מנוגדות: מצד אחד הקטנה של המעטפת, ומאידך עיצוב והגדלה של נפח השד. את הפעולות הללו מבצעים על מנת לקבל תוצאה סימטרית ואסתטית.

לרוב המטופלות אשר מגיעות לניתוח הרמת חזה ישנו כבר כשל מובנה ברקמת השד אשר גרם לנפילה. במצב זה בדרך כלל גם רקמת השד וגם רקמת העור איבדו את האלסטיות שלהן ואת יכולתן לתמוך כיאות בשד. לכן, לאחר ביצוע ההרמה עדיין עלולה להיות לעיתים השתפלות מסוימת של השד כעבור זמן מה, אך השד ייראה טוב יותר לאחר הניתוח. במקרים מסוימים תידרש לאחר כשנה הרמת שדיים קלה נוספת, לשם השגת תוצאה מיטבית.