ניתוח הגדלת חזה הינו אחד הניתוחים השכיחים ביותר בכירורגיה הפלסטית. עם השנים חל שיפור ניכר בטכניקות הניתוחיות וכן באיכות ובמגוון השתלים- מה שמאפשר לנו כיום להגיע לתוצאה אופטימאלית אשר נשמרת לאורך זמן.
בין מטופלות שונות קיימים באופן טבעי הבדלים במבנה בית החזה, באיכות רקמת העור, השד והשריר ובצורת השדיים. ולכן בשלב הייעוץ מתבצעת בדיקה מקצועית ויסודית אשר מתייחסת להיבטים הללו ולגורמים נוספים להם עשויה להיות השפעה על התוצאה הסופית. כמו כן, בשלב הייעוץ נערכת בנוסף שיחת הסבר ותיאום ציפיות בנוגע להליך הגדלת החזה, ולאופציות הקיימות.
הליך ניתוח הגדלת החזה:
הגדלת החזה מתבצעת למעשה על ידי החדרת שתלי סיליקון אשר מגדילים את נפח השדיים ומעצבים את צורתם. הניתוח אורך כשעה, מתבצע בהרדמה כללית, ולאחר התאוששות ומעקב ניתן להשתחרר הביתה באותו היום.
החתך הניתוחי ממוקם לרוב בקפל התת שדי ואורכו כ 4 ס”מ. התפרים הינם פנימיים ונספגים, כך שלרוב לאחר תקופת החלמה החתך כמעט ואינו נראה. ברוב המקרים נשמרת גם התחושה לפטמה ולעטרה וכן יכולת ההנקה.
שתלי הסיליקון קיימים במגוון צורות, גדלים ודרגות קשיות. מה שמאפשר להתאים את השתל המתאים למטופלת באופן פרטני. יש מטופלות המעוניינות למשל בהגדלת חזה של 250cc או בהגדלת חזה של 300cc וכדומה. כל השתלים איכותיים מאוד ועומדים בתקן מחמיר, ויש לציין כי בעבודות קליניות רבות לא הוכח קשר מובהק בין שתלי הסיליקון לתחלואה.
התוצאה של הליך הגדלת החזה הינה מיידית והיא נשמרת לאורך זמן רב. וכאשר היא מבוצעת בידי כירורג פלסטי מומחה היא לרוב טבעית ותואמת את מימדי גופך וציפיותייך.
שאלות נפוצות בהגדלת חזה
כיצד נקבעים גודל וצורת השתל?
לכל מנתח השיטות שלו לקביעת הגודל, הצורה וסוג השתל. הגורמים שאני לוקח בחשבון בבחירת גודל וצורת השתל הינם:
- הרצון והעדפה שלך – רוב הנשים רוצות צורה טיבעית והרמונית ויחד עם זאת רוצות גם שינוי של המצב הקיים.
- בחינת נתוני הגובה והמשקל שלך.
- נתוני בית החזה.
- נתוני השדיים וריקמת השד והעור- רוחב השד, מרחק בין השדיים, מרחק בין הפטמות ומהקפל, רוחב העטרה, איכות וכמות ריקמת השד.
- ביצוע מדידה במרפאה של שתלים בגדלים שונים בחזיה.
- ביצוע מדידות תוך הושבה בזמן הניתוח לפני הכנסת השתלים הסופיים.
- לאחר ביצוע הגדלת החזה נתקלתי לא פעם באמירה השכיחה : "חבל שלא עשיתי מעט יותר גדול". ולכן לבדיקה המקיפה לפני הניתוח, ולרצון ולשיקול הדעת של המטופלת ישנה חשיבות רבה.
מאילו חומרים מורכבים השתלים?
שתלי הסיליקון מורכבים ממעטפת- שהינה שקית המורכבת מאלסטומר של סיליקון ובתוכה סיליקון ג'ל. הגל הינו ג'ל קוהסיבי -זאת אומרת שאינו נוזלי ובמקרה של פגיעה במעטפת הג'ל נשאר כמקשה אחת .
כל כמה זמן צריך להחליף השתלים?
לשתלי הסיליקון אין תאריך תפוגה. בעבר ידענו שאחרי כעשר שנים הסיכוי לבלאי של השתל עולה ועימו הצורך להחלפת השתל. גם האחריות של החברות המייצרות את השתלים הייתה תקפה לעשר שנים. אך כיום מתוך ניסיוני אני יכול לומר כי השתלים מהדור החדש אמורים להישאר בגוף בצורה תקינה אף מעבר לעשר שנים. יחד עם זאת, יש לזכור שהשתל הנמצא בגוף חשוף לכוחות ותהליכים שיכולים לקצר את משך הזמן- תהליכים שאין לנו שליטה עליהם.
מהם הסיבוכים האפשריים בניתוח הגדלת חזה?
הסיבוכים האפשריים בניתוח הגדלה מתחלקים לסיבוכים אפשריים בכל ניתוח ולסיבוכים אפשריים ספציפיים לניתוח הגדלת חזה. בכל ניתוח עלול להיות דימום, זיהום, הצטלקות לא יפה של החתך. סיבוכים אלו לא שכיחים בניתוח הגדלת חזה ועל ידי הכנה מדוקדקת ניתן למנוע אותם או להקטינם.
הסיבוכים האפשריים בניתוח הגדלת חזה עלולים להיות במקרים מסוימים: שינוי בתחושה (זמני או קבוע), התקשות סביב השתל ודחייתו, הידקקות רקמת השד ויכולת לחוש בשתל או אף לראותו, זהו סיבוך שעלול להתרחש ושלא ניתן לצפות אותו. חשוב להדגיש כי סיבוכים אלו אינם שכיחים כלל, ולראייה ניתן לראות כי ניתוח הגדלת חזה הינו נפוץ מאוד והמטופלות שעוברות אותו לרוב מעידות על שביעות רצון גבוהה מאוד מהתוצאה.